понедельник, 4 января 2016 г.

ПРОЕКТ «ОСАННА ОСЕНІ»

Актуальність проекту: Оточуючий світ у значній мірі впливає на формулювання в дитині почуття любові до батьківщини, почуття прекрасного. Важливим є вміння бачити прекрасне в найпростіших оточуючих речах: в осінньому лісі, в опалому листі, в мінливих осінніх пейзажах.
         Ознайомлення дітей з музикою, картинами, поезією на тему осені пробуджує в дітях найпотаємніші струни духовності, відриває перед ними красу рідної землі.
         Важливими елементами формування гармонійно-розвиненої особистості є розвиток власних творчих здібностей, уяви, фантазій, креативності мислення. Уявити осінь неможливо без осінніх свят українського народу, адже усі свята українців пов’язані з господарським життям та побутом українців. Кожне з них має своїтрадиції та обряди.
         Уміння бачити красу рідного краю,формування почуття малої батьківщини, збереження традицій та звичаїв українського народу кожним громадянином держави є справжнім проявом патріотичних почуттів доУкраїни.
        
Зміст проекту:
         Громадянин України формується з дитинства, удосконалюється в юності, утверджується в зрілості,  формуєшся на позитивному прикладі дорослих школи, родини, колективу, на знаннях та повазі історії та традицій українського народу.
         Проект «Осанна осені» об’єднав у дитячому гурті усіх, хто цікавиться вивченням, збереженням, примноженням традицій і звичаїв українського народу, вчиться бачити прекрасне в оточуючому нас світі, прагне знайомитись з культурними надбаннями в поезії, музиці та художньому мистецтві. Реалізуючи проект, ми намагались створити позитивну атмосферу спілкування з природою, показати красу рідного краю, оспівану в музиці, поезії, живописі.

Термін реалізації : вересень- жовтень 2015 р

Учасники проекту: Ініціативна група( культмасовий сектор 8 класу), класний керівник, педагог-організатор, учасники танцювального колективу «Маківка».

Мета проекту :
Розвивати уміння бачити прекрасне в навколишньому світі, виховувати почуття любові до малої Батьківщини, ознайомлення з поезією, музикою та художнім мистецтвом присвяченим осені, ознайомлення з осінніми традиціями та обрядами українського народу.

Перелік заходів проекту :
·        Збір інформаційних та методичних матеріалів.
·        Туристичний похід до осіннього лісу.
·        Конкурс читців поезії про осінь.
·        Створення відеокліпу «Краса осені».
·        Конкурс буклетів «Обрядові та релігійні свята осені».
·        Проведення загального свята «Осанна осені».

Очікувані результати :
-       Залучення учнів до культурного надбання українського народу.
-       Розвиток  творчих здібностей учнів, їх саморозвиток.
-       Виховання почуття прекрасного
-       Створення атмосфери співробітництва та формування духовно-морального ставлення до навколишнього світу.
-       Розвиток дикторських, організаторських здібностей.

-       Розвиток музичного та художнього смаку учнів.

Комментариев нет:

Отправить комментарий